divendres, d’octubre 02, 2009

Aigua o foc?

Ara que vaig agafant, el ritmillo poc a poc (o aixo crec), i em dono petites concessions, voldria fer-vos alguna pregunteta.

yoga

Valoro molt coses que abans em passaven més per alt com:
-L'equilibri.
-L'energia.
-La calma.
-L'harmonia.
-Descubrir el mon dels chakras.

Aixó, però, no vol dir que oblidi coses com:
-El vigor.
-La passió.
-La força.
-o fins i tot l'agresivitat.

Estic mirant de fer Tai-chi i/o Yoga, n'heu fet? que us sembla?

Soc una persona força visceral, intintiva i espontanea, tot i que amb el temps vas pulint i matitzant una mica més cap on vols anar. Vosaltres com us deifnirieu? aigua alma o foc embogit?

Tai-Chi

15 comentaris:

Cris (V/N) ha dit...

Hola reina, hi han uns videos supers bons (jo m'els vaig baixar de l'e-mule i al youtube trobaràs material si vols fer-ho com jo de manera autodidacta i no anar a cap "acadèmia)) per fer a casa de "hata yoga", moviments (fins a unes 20 postures) que a mi em van ajudar moltíssim, i un cop apresos els moviments (o noms de les diferents postures) ho pots fer on sigui. Jo vaig començar a casa, amb la tele, on mirava als professors que ho feien, una esterilla d'escuma i l'incens.... després, qualsevol lloc és bo per "adorar al sol" .... ja em diras, sort, i bon cap de setmana :)

Sergi ha dit...

A mi em costa molt relaxar-me, i potser hauria de fer alguna cosa així, però em costa tant, que crec que no tindria la paciència per fer-ho. Ara bé, tothom que conec que ha fet aquestes coses en parla meravelles. Comparteixo despatx amb dues noies que fa molt temps que fan ioga, i els encanta.

Striper ha dit...

Crec que per caracters com aquests ens cal fer una activitat que per una estona ens allunyi de nosaltres si al Tai-chi

zel ha dit...

A veure bufona, jo he fet dos cursos de tai.xi. El primer em va costar molt, de les 30 hores, vaig invertir les 6 primeres en aconseguir no petar-me el cul de riure, de veritat... Ara, com que sóc mol foc i molt aigua, barreja... doncs quan vaig anar trobant la concentració i l'equilibri em va anar de conya. El segon curs va ser genial. Jo t'ho aconsello.!

Jordi Casanovas ha dit...

Tai-xi fa molts anys, algunes sessions. Em va semblar molt interessant i va agradar-me molt, després em va faltar temps i constància.

ferran ha dit...

S'hi val aigua bullint?

Déjà vie ha dit...

Cris, que be!! gracies wapa. Bon cap de setmana!!

Xexu, no es pot tirar la tovallola aixi com aixi, si costa relaxar-se podriem fer un esforç, no? :P:P Estic segura q la recompensa sera major.

Stripper, sí al tai-chi!!

zel, XD m'ho crec completament pk crec q flipare el primer dia, q x cert és akst dimecres, veient a la gent amb moviments supermegalents i super concentrats.

Jordi, oooh quina llastima dl temps (i a constancia).

Ferran, a ca meu si val tot. Pro no et confonguis amb aigua bullida, eh. ;)

Rita ha dit...

A mi el tai-xi sempre m'ha cridat l'atenció, però no ho he provat mai i el ioga tampoc.
Petons!

BACCD ha dit...

Tai-xi no n'he fet, ioga sí, alguna vegada. I em va agradar molt.

Jo tiro per l'aire. Aire joganer.

Joana ha dit...

Faig ioga des de fa 5-6 anys i penso continuar...no saps com va de bé per el cos i per la met :)
Si t'hi apuntes ja en parlarem...un capuchino???

Josep ha dit...

Em costa prendre-ho seriosament

Núr ha dit...

Jo he fet un parell de classes de taiqi, però no em va acabar de... N'he vist practicar molt, sobretot la gent gran a la Xina (allà només ho fan els vells, aquí ho fan els joves... ja està tot dit, no?). El que vaig fer és ioga i m'anava molt bé. Quan feia més de dues setmanes que no en feia, em notava més alterada, així que sí, es nota i va molt bé. De totes maneres, ho vaig deixar perquè volia fer altres coses i amb els horaris m'anava fatal. Constància i, sobretot, paciència! Jo també sóc força de moure'm i fer coses. Ma mare, quan va sentir això del ioga, em va dir que el que jo hauria de fer, en comptes de ioga, era fer boxa o aeròbic o alguna cosa que em fes cremar energia, no relaxar-me. Tu, prova-ho, però aprendre a relaxar-se, a concentrar-se, a respirar (IMPORTANTÍSSIM) no és fàcil. Has de tenir paciència, ser constant i també anar practicant quan estiguis a casa, no només a les classes, perquè així n'arpendràs més ràpid (a concentrar-te, a centrar-te, a respirar...).

Déjà vie ha dit...

Rita, doncs jo akst dimecres faig una classe d prova del tai-xi tot i q em tira una mica mes el ioga. Nusenuse...

Dusch, m'agrada l'aire juganer. ;)

Joana, ara se pq dsprens aksta aura tant especial. muaaahahahaha ja sé el teu secret. :P no em temptis q els capuccinos els anyoro moooooolt!

Josep, tens alguna aficció? kina? q et prens seriosament?

Núr, Sí quan jo vaig ser a la xina tb vaig veure tots els agüeletes fent tai-xi. Presisament ahir em van dir " pro aixo vols fer, si no tens 50 anys!!" i em vaig kdar amb la boca oberta. S'ha d tenir edat x voler cuidar-se un mateix em vaig preguntar.

estrip ha dit...

i perquè no les dues?

Núr ha dit...

Evidentment, no, no s'ha de tenir 50 anys per a voler cuidar-se. Però sí que hi ha activitats "més adequades" per a cuidar-se a la teva edat! hehehe El taiqi potser et queda massa curt!