dijous, de novembre 30, 2006

Psicologia Gestalt

En 1915 Edgar Rubin, discípulo de Müller y Katz introdujo los conceptos de figura y fondo. Los elementos que captan nuestra atención son percibidos con gran claridad, formando la figura, mientras que el resto del campo visual constituye el fondo, más allá de las determinantes fisiológicas de la fóvea en la retina. Los gestaltistas adoptaron la idea de figura y fondo. Los elementos perceptivos se organizan como un todo, una gestalt, formando la figura.

QUE VEIS AQUI?

Rub_01b

¿Y AQUI?

Rub_01a

¡Fijate otra vez!

25 comentaris:

Anònim ha dit...

oohhhhhhh, je je je, q bo, he necessitat mirar-ho dos cops, pq sino no ho pillava.

Aqstes coses no deixen d sorprendrem mai.

dew

Berta

Anònim ha dit...

en els tests aquests hi ha unes altres figures encara més increibles, però aquest de les 2 cares i la copa és un clàssic

Anònim ha dit...

2 copas coño!! que siempre estais pensado en besitos y abrazos.....jeje

Besos

Déjà vie ha dit...

Berta, es q realment quan veus una cosa, l'altre no la pots veure. Has d "desfer" el q has fet per poder veure una altre cosa.
Ptons maca.

deric, si senyor es tot un classic, fins hi tot anava a posar la de la iaia i la noia jove :P.

Poty, quin dijo que se daban besos? estan charlando amistosamente ;) digo... que no, que no, que hay una copa.

Anònim ha dit...

Poty, la "Dejaví" potser esta pensant sempre en besets (diga-li mimosa) però tu mirar que pensar sempre en copes (l'alcoholisme és una malaltia pregunta al teu psiquiatra habitual) jeje.

Per cert, si jo veig un cavall passejant agafat de la ma d'una jirafa per una muntanya nevada. Que opinen els gestaltistes??

Jo per si de cas, em quedo amb la imatge de dos paios fent el gilipolles i intentant aguantar una copa gegant entre les cares.

carmncitta ha dit...

mmmmm copaaaas....mmmmmmm cap de setmanaaa....mmmmm jajajajaja

Déjà vie ha dit...

saforenc, visto lo visto, millor ser mimosa, si!si veiessis un cavall passejant agafat de la ma d'una jirafa per una muntanya nevada suposo q seria el tipic cas clinic de "Grillat" :P. pro molaria! M'agrada la idea d q 2 cares aguantin una copa entre elles.

carmncitta, ai ai ai esas copas d fin d semana.

Berenice ha dit...

ajjajajajaja
tia, esperava algo més original.. xD tinc un munt d'arxius d'aquestos de quan vaig fer processos psicològics bàsics - percepció... ja t'ho enviaré com arxiu adjunt o algo, n'hi ha d xulos!
a mi m'arada el de la iaia i la noia jove :P
au
petonets fugissers
relategem aviat
muà

Berenice ha dit...

per cert,q xula la foto q tens posada d'avatar aqui dels comentaris.. xDDDD està molt ben feta, a part dq hi surts bé, eh? XDDD

sergisonic ha dit...

Culleres, fins la segona vegada no he vist la copa... Serà perquè em recorda a la dels mossens a les misses? Serà perquè no necessito d'alcohol? Òstia, ja tinc tot el cap de setmana per pensar...
Ens veiem!

Déjà vie ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Déjà vie ha dit...

Kena xe, SÍ, JA SÉ QUE A TOTS US HE DECEPCIONAT PRO NO EM TORTUREU MEES!
M'empasso la bronca i accepto magnifics dossiers. La foto? No saps qui me l'ha feta? ets tu! asies maca :P. sta moguda pro es el q m'agrada.

sergisonic, jajajjaa sisi es la "gracia" no veureu fins que t'ho mires uns quants cops. si q es tipus missa, la copa, tb es possible q el teu inconsciente penses " no vegis la copa q esta plena d vi Don Rodrigo!! pro tb pot ser, com deien aqui dalt, q siguis un mimòs i vegis les cares.

PD: m'he autoeleminat un comentari meu amb una cacho faltota, weno a mi no me'n falten d'akestes :P.

Candela ha dit...

QUÉ BO!!! doncs mira jo ho he trobat molt xulo aquest post! MACA! MES QUE MACA!

Déjà vie ha dit...

candela, iujuuuuuuuuuu!!! ja m'estava deprimint, el post es xulo i a mes soc maca, ejejeje. Gracies pro i tu q has vist? :P

Alguien cualquiera ha dit...

A primària, això dels efectes òptics els practicàvem molt a classe, el que més polèmica portava eren els cubos. No sabies si estaven d'un cantó o d'un altre... jajaja!

Molt wai el post d'avui, i foto nova al perfil!

Déjà vie ha dit...

rinxolets, po zi foto nova, weno novetat, hi ha foto, mes aviat, jeje.
Jo dec diferenciar per colors pq ho veig tot pro el q es negre, es a dir, al primer veig les cares, i al segon la copa... estare discriminant?

Alguien cualquiera ha dit...

Sí, jo també m'hi he fixat, jajaja!

fractal ha dit...

Resulta tan curiós veure on dipositem la mirada cada ú de nosaltres; com enganyem als sentits, o de quina manera estem segurs de coses que potser no n'hauríem d'estar tant...

...i què hi farem!!!

Jo també jugo amb efectes òptics i imatges impossibles al meu blog!!!

Fins aviat!

Déjà vie ha dit...

rinxolets, t'has fixat en k?

fractal para cual, sí, es curios i sorprenent! Sé q tb jugues amb aixó pro em costa molt d concebre un poema molecular ;)

Pluma Roja ha dit...

Vale, yo veo dos copas y cuatro caras en total. (y si la respuesta ya la habeis dicho por ahí arriba, no vale porque no entiendo ni papa)
¿seré superdotada o cómo va esto?
jejeje

Déjà vie ha dit...

pluma roja, si eres soperdotada!! felicidades tu coheficiente intelectual es mayor que el d la mayoria de españoles y cuidado a ver si t pillan uno d esos q recogen superdotados por el mundo.
Mas arriba staba explicado q para ver una figura necesitamos q haya un fonfo, sin este no podemoa ver la figura. Depende del fondo q cojas, veras una cosa u otra.

Alguien cualquiera ha dit...

Què passa déjà! Veig que causa molt furor això del gestalt aquest! He aprofitat aquest matí de poques classes per anar als ordinadors i fer unes "petites" modificacions al blog! Vols una 7up!? :P

Déjà vie ha dit...

rinxolets, no et creguis xo nuse q penjar. arrrrg. Eis em mola molt el 7up!!

Alguien cualquiera ha dit...

Aix... Quan menys t'ho esperis, et vindrà l'inspiració, creu-me! :P

Déjà vie ha dit...

rinxolets, Aqui la tens!