dimecres, de febrer 14, 2007

En el Blanco, Ken Follett



Ayer terminé En el Blanco de Ken Follett.
Aunque no lo considero uno de los grandes libros en mayusculas, me ha hecho reir, me ha hecho llorar y sobretodo me ha enganchado.¡Ahora mismo es lo que necesitaba!
Es uno de esos libros que te manteniene en tensión desde la primera pagina a la última y en la parte del final ya estas que te tiras de los pelos. Contiene mucha acción y consigue escenas tan verosimiles que en senguida te encuentras dentro de la historia. Lo que tambien me ha gustado es la capacidad (que tienen muchos autores)de narrar la historia de distintos puntos de vista lo que da una sensación mas de sitación real.
Del mismo autor leí hace ya un tiempo Alto Riesgo que me cautivó de principio a fin. Este libro me gusto incluso mas que En el Blanco puede que por la contextualización. Al estar ambientado en la segunda guerra mundial y los protagonistas vivir en clandestinidad hace que el lector esté siempre alerta, a la expectativa. Incluso creo que el final esta mejor acabado, de todas formas Follett le gusta hacer un entramado no facil de encajar.
Destacar que en los dos libros la gran protagonista siempre luchadora, guapa, guerrera, inetligente y con astucia, es una mujer.


¿Habeis leido algun libro de Ken Follett? ¿Os ha gustado? ¿Pq no me da buena pinta los pilares de la tierra? :P

27 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres. t'agrada el ken follet?

Tot i que si en llegeixes uns quants veuràs que segueix certs patrons a mi m'agrada molt llegir els seus llibres. Aviam si faig memòria...

la isla de las tormentas: un espia alemany que volta per gran bretanya. bastant trepidant.

vuelo final: uns danesos que actuen a la resistència durant la 2a guerra mundial. força emotiu, similar al alto riesgo.

los pilares de la tierra: jo considero que es el seu millor llibre. I tothom l'ha llegit.

la clave esta en rebeca: un espia alemany en ple egipte durant la segona guerra mundial. interessant el canvi de cultura i bastant molt trepidant.

el hombre de sant petesburgo. fa molt que el vaig llegir i no recordo que em sorprengués.

Un lugar llamado libertad: una mica rollo los pilares de la tierra però més comprimit. Mesclant lluita de classes i escenes mes o menys emocionants.

en la boca del dragón: se li en va una mica, però no deixa de ser realista.

el tercer gemelo: no està gaire a l'altura.

Night overwater (noche sobre las aguas) el vaig llegir en anglès i bastant fàcil de comprendre i força trepidant.

En general es un autor que se li dona prou be la novela històrica i trepidant (tot i que repeteixo que les seves noveles segueixen uns certs patrons: escenes pujades de to, dolent de turno que no es mor fins a la última pàgina, protagonista que al començament està malament i experimenta una progressió emocional i "professional" o reconeixement).

bueno, potser m'he extès una mica, però es que es un autor que m'agrada bastant :)!

apa siau!

xavi

Alguien cualquiera ha dit...

Una de les raons pels quals vaig plegar de la FNAC va ser la contínua demanda de llibres súper-mega coneguts. En el Blanco, era un d'ells. No és que odïi aquesta mena de llibres, però són autors que només venen només adjuntant el seu nom.

És curiós, un amic meu sempre m'ha dit que les recomanacions sonen molt pedants, però jo també et faré la meva pròpia recomanació. Es tracta d'una història amena i ràpida de llegir. Es diu Novecento, d'Alessandro Baricco ("Seda" també és genial). A més, és baratíssim!

Anònim ha dit...

jajaja! vas plegar del fnac pk et van fer fora rinxolets, perk no volies vendre llibres coneguts!!!

En fi, no he llegit res de ken follet, però m'ho apunto a la llarga llista!

Chasky ha dit...

Yo de este tío solamente he leído los pilares de la tierra y me pareció un libro entretenido y bastante bueno aunque yo con los best sellers no puedo, a veces caen en la simpleza literaria y no acaban de aportarme nada.

Anònim ha dit...

Jo també he llegit només "Los pilares de la tierra". Molt bo com a producte de best-seller. Amè, enganxa, ben documentat, protagonistes aconseguits i els bons són molt bons (amb contradiccions) i els dolents són molt dolents. I , evidentment, el pes fort de la narració el porten els dones. No serà que el apio sap que h ha més lectores que elctors i us dona el protagonsime? Diga-li tonto.

(Sóc el veí de dalt)

sergisonic ha dit...

un gran amigo, el mejor, y casi igual de "mejor" lector, nada sospechoso de best seller, siempre ha hablado maravillas de "Los pilares de la Tierra": se disfruta y se aprende.
A mí me parecería motivo suficiente para atreverse con él.
A mí no me atrae, así de entrada. Lo guardo de munición, por si acaso.
Un petó

Déjà vie ha dit...

xavi, waw!! kin troç d recomenacions, les guaradaré be!!
justament quan he dit q no el creia un dels grans llibre en majuscules ho deia pq te una manera d'escriure "facil" en el sentit que hi posa uns ingredients similars en tots els seus llibres, de tota manera jo els gaudeixo els seus llibres.

rinxolets, esta be ser antisistema, radical i blabla pro home si un llibre esta be per molt best-seller q sigui... s'ha d tenir criteri propi. No tot en contra.

emma, Bona akesta!!! ;)

chasky, tienes razon pero no siempre hace falta ser tan intelectual, no? :P

veí de dalt, ei! com anem? No, no el tio tonto no ho deu ser. pensare en la recomanació...

sergisonic, hombre la recomendación es de tu amigo...weno va se accepta! :P

Viatger ha dit...

Si t'ha agrada KenFollet, has de llegir Els pilars de la terra t'agradarà segur.
Be, jo es l'únic que he llegit d'ell i fou bastant entretingut, i el vaig llegir just abans de l'Església de Mar,i que tot i tractar una mica la mateixa època i tema, esta per sota dels pilars.

Un altre dia et recomanaré llibres mes suaus i divertits.

Alguien cualquiera ha dit...

Eieiei! No vull que se'm malinterpreti com a l'Eto'o! Volia dir que aquests llibres no em solen agradar, i és clar que hi ha excepcions, jo també m'he llegit best-sellers, i alguns d'ells molt bons (El Senyor dels Anells, per exemple!). Sento si se m'ha malinterpretat, no m'he expressat bé... Sorry! :P

Ei, i anti-sistema res de res, que estic buscant feina! :D

Mikel ha dit...

jo no n´he llegit cap...m´esperare a que surti alguna peli ;-)

Déjà vie ha dit...

viatger, l'esglesia dl Mar tb la tinc per aki sobre pro em fa pal tu, i aixo q diuen q sta molt b.
esperare les tves recomanacions suaus i divertides!

rinxolets, jajajajaja m'ha fet gracia l'antisistemaaaaaaa. Com va "la buskeda d curro"?

mikel, doncs jo diria q no va pas pel cami pro qui sap...

Guillem Mercadal ha dit...

Jo el vaig llegir, i és entretingut. Però et dóna la sensació que et falta una bossa de crispetes al costat per anar fent mentre llegeixes ;)

Prova "Perdut el paradís", de Cees Nooteboom... potser t'agrada.

Alguien cualquiera ha dit...

Va bé! De moment treballaré algun finde ajudant a l'Edgar on està ell! És poqueta cosa, no per mantenir-me, però m'aportarà uns certs diners!

Anònim ha dit...

Hòstia on és el meu comentari! ara no tornaré a fotre tota la parrafada!!!!!!!
Putu blogger! COP DE MALL!

MaRiNa ha dit...

Los pilares de la tierra em va encantar!!!!
passa això que dius.. comences a llegir i ja no pots parar!! set passen les hores volant! tel recomano molt molt i molt!

Déjà vie ha dit...

ondia guillem!!! tu x aki, d vegades em dona la sensació q nomes espies per un foradet a la porta d ca meu. M'agrada veure't per estos lares. Si sr, tens tota la raó, la bossa d crispetes totalment imprescindible! oki doki m'apunto la tva recomanació!

rinxolets, i tant q si! per anar trampejant segur q va b! endavant!

clint, q pasó amb el comentari? no fotis q se l'ha tragat el blogger. Cop d mall. Pro...posa'm la parrafada vaaaaa....

marina, amb tantes recomanacions pilaristiques potser sí q me l'acabare llegint.

Gerard Agudo ha dit...

m'apunto el nom ara que he tornat a llegir el poso a la llista

Puji ha dit...

L'obra mestra de Follet és "els pilars de la terra". És una novel·la fascinant. és dels pocs best sellers que ho és i s'ho mereix (la prova és que es segueix venent). "En el blanco" em va agradar molt, com a tu. si t'he n'he de recomanar un altre, també em va afradar "En la boca del Dragón", on uns hippies provoquen terratrèmols per a que no els facin fora de la seva comuna.

Candela ha dit...

Coincideixo amb el Mikel i el Gerard.

Nando ha dit...

Molt be!!! llibres al blog" soc lector empedernido i la veritat es que el Ken Follett, no m'acaba de fer el pes, Los pilares l'he començat com a tres vegades pero no puc amb l'excessiva descripció dels passatges, tot i que es un best seller, i això no ho nego i tpoc es pq els llibres grans em facin por ja que he llegit moltissim. M'alegro que tinguis un escriptor de capçalera i be, amb aquestes recomanacions igual algun dia en cau algun.
El llibre que m'estic llegint es (entre molts!!!) El origen perdido, de la Matilde Asensi, es un llibre reconciliació amb l'autora després del quem em va fer amb El salón de ambar del quan vaig quedar bastant decebut després d'haver llegit el último Catón...res, ja us diré algo...
petons; Nando

Clint ha dit...

Hola noia, ho tornaré a provar però resumit que ja no recordo.

Els pilars de la terra esta força bé si no fos perquè els fulls són massa prims, no m'agraden els llibres de fulls prims, manies ves
Jo de Best sellers el que més m'agradava és el Frederic Forsyth d'aquest si que n'he llegit una pila!

I la recomanació, és: no se si recomanar-te el que m'estic llegint "Lunar Park" del Bret Easton Ellis, perquè encara no tinc decidit si m'agrada o no, o no l'acabo d'entendre.

Bé segur que em deixo alguna cosa, però l' intenció és el que val no?

existència rudimentària ha dit...

Comentar sobre un llibre sol ser feixuc. Sobre llibres de Ken Follet ho és encara més, per mi. M'he intentat llegir els Pilars de la Terra i mai he tingut prou valor com seguir més pàgines. Ho trobo excessivament tediós. Igual que els altres llibres. Suposo que quan un autor/a se't resisteix se't resisteix de debó.
Deu ser pel meu baix contingut en matèria grissa. Recomano en comptes de la Follet que us llegiu Boris Vian (Otoño en Pequín, Escupiré sobre tu tumba). Més curt però molt més metàfisic. O paranoic. No sabria que dir-vos. I Paul Auster. El mestre!

Grass-shopper
·oh! kultura!·

fractal ha dit...

Que interessant!

Els best-sellers em fan una mica de mandra quasi sempre. Tinc "Los pilares..." pq algú me'l va regalar, i mai no trobo el moment de posar-m'hi, pero et dic que me n'has fet venir ganes.

Ets una gran lectora?

Petonet!

Fractal

Anònim ha dit...

Wola!!!!!!!, quan d temps sense scriure res per aqí!!

Weno, q jo sí q m vaig llegir en el blanc, em vaig enterar que anava d'un laboratori farmacèutic i que treballaven amb virus...i vaig pensar pot star b. Però el llibre no em va acabar de convèncer el vaig trobar previsible..., tot i q si l q vols s passar una stoneta ntretinguda sta b.

Per a mi és molt millor els pilars de la terra, així q si t'ha agradat n l blanc, segur q t'agradarà els pilars d la terra.

Petons

Berta

Déjà vie ha dit...

merda merda merda el meu mega comentariiiiiiiiii nooooooooo!!!
sant tornemi (com s'escriu aixo?).


gerard, jo tb tinc una llarga llista!!

Puji, hippies al podeeeeeeeer! :P

candela, hola maca.

nando, no es pas del meus autors d capçalera pro necessitava q un llibre m'enganxés. Saps allo q et dius, pro q passa q no soc persona? q res m'interessa? o keeee!! i llavors llegeixes el seu llibre i dius, vale, sí, ja sta! (paranoies). D tota menara jo crec q si has començat un llibre 3 cops, gran recomanació: DEIXA'L. Jo soc d les q si un llibre al principi no em fa el pes, fora!
I no soc tant benevola com tu, em sembla a mi q aixo d les reconciliacions...

clint, ho has fet! ;)saps? a mi tp m'agraden els llibres amb ls pagines massa primes...

grass shopper, home si un autor se't resisteix, a por otro! iwalment en follett te moltes coses pro feixuc? nah...
Justament avui he començat Bogeries d Brooklin d'en Auster. per les poques pagines q he llegit al metro. nuse, nuse...

frac, ei wapa, tu per aki! ke be!
culpable d fer venir ganes d llegir... m'agrada! la veritat es q no soc una gran lectora, em costa trobar llibres q relament m'agradin. Dirte q tenia una gran pila d llibres per llegir amuntagats i fins q no vaig tenir vacances no en vaig poder agafar cap!! i tu?

Berta, eeeeeeeei kina ilu!! Potser si q m l'haure d llegir. Si es cert q en follet te un cert punt d previsibilitat (se'n diu aixi?):P
bxitos.

fractal ha dit...

jo llegeixo molt caoticament, cinc o sis llibres alhora i cap en concret, vaig fent segons em ve de gust, ciència, poesia, novel·la, assaig... ara voldria començar a llegir un llibre que m'han regalat: Trilogía sucia de la habana, de Pedro Juan Guitierrez. Coneixes?

Déjà vie ha dit...

frac, osti jo quan faig aixo no acabo cap dls llibres!! doncs no el conec pro ja em diras q tal, ok?
ptonets